בלוג
השפה הערבית היא כלי יקר ערך לבניית גשר של הבנה, חמלה וסולידריות בין שני העמים. הנה רשימת ספרים לילדים בערבית להיכרות עם השפה הערבית כבר בגיל צעיר.
גלו את סודות הבישול והתזונה עם ספרי מתכונים של שפים ואנשי תזונה מובילים מכל קצוות הקשת: בישול טבעוני, מטבח דרוזי, סלטים, ממתקים בעבודת יד ועוד.
כשאנחנו הולכים לחנות ספרים, אנחנו מחפשים בדרך כלל ספרי קריאה. הם יכולים להיות בנושאים שונים- ספרי מתח, ספרים רומנטיים ואולי אפילו ספרי שירה, אך הם לרוב מוגבלים לאלה שמסודרים על הדוכנים שבמרכז החנות.
אבל אם רק נציץ על הקירות מסביב, נראה שיש אינספור סוגי ספרים שאנחנו נוטים לפספס את קיומם, ואולי הם דווקא עשויים לעניין אותנו. אז... זה הזמן לגלות אותם!
בעידן הטכנולוגיה המתקדמת, השתנה רבות גם האופן בו אנו קוראים ספרים. לצד הספרים המודפסים המוכרים והאהובים, אנחנו חוזים בעלייתם של הספרים האלקטרוניים, שפתחו את השער לחוויית קריאה מתקדמת וטכנולוגית. אך האם הבשורה באמת גדולה כל כך? האם הספרים הדיגיטליים אכן עתידים לדחוק מן העולם את הספרים המודפסים?
אדריכלות היא הרבה מעבר לתכנון מבנים. היא נוגעת עמוק בנימי תרבויות, מושפעת מהן ומשפיעה עליהן. משקפת שינויים חברתיים ותרבותיים ולעתים גם מייצרת כאלה בעצמה. לא בכדי, היסטוריונים וארכיאולוגים משתמשים רבות במבנים כדי ללמוד על חברות קדומות, על אופי הקהילה, מנהגיה ועוד.
האיורים המלווים את ספרי הילדים הם יותר מסתם תמונות צבעוניות שמלוות את הטקסט. האיורים מספקים מימד נוסף לסיפור; הם כלי חזותי רב חשיבות שמשמש את הילדים ככלי נוסף להבנת הסיפור, הם מעניקים צבעוניות וחיות לדמויות הכתובות ומשפרים את הקשר בין הטקסט לבין הקורא.
האיורים מסייעים לילדים לגבש ולהשלים את התמונה (תרתי משמע...), פותחים את עולמם לסגנונות שונים של הצגת הידע המועבר ותורמים רבות לפיתוח הדמיון והיצירתיות שלהם.
ישנן סיבות רבות לקרוא ספרים. מדוע אם כך לא כולם אוהבים לקרוא? כדי לענות על כך, ננסה להבין מהם האתגרים המקשים על חלק מהאנשים להתחבר לקריאת ספרים, ונבדוק האם וכיצד ניתן לפתור אותם?
בעולם הנשלט על ידי מדיה דיגיטלית ומסכים, אי אפשר להפריז בחשיבותן של חנויות הספרים.
החנויות הפיזיות וגם הדיגיטליות משמשות כמעוזי ספרות ומטפחות תרבות ספרותית תוססת.
בתוך עולם מהיר ומיידי, החנויות מספקות סביבה שקטה ומעמיקה המזמינה אליה ילדים ומבוגרים כאחד להשכיל ולצלול לסיפורים חדשים.
ככל שפלטפורמות המדיה החברתית ממשיכות לשלוט בנוף הדיגיטלי, השפעתן על היבטים שונים של חיינו רק עולה והיא אינה מוטלת בספק. תחום אחד כזה שחווה שינויים משמעותיים הוא עולם הספרים, בעיקר ספרי ילדים ונוער.
אז איך רותמים את הילדים אל המילה הכתובה ואיך ומדועאנו מתעקשים לשמר את הספרים כחלק משמעותי מחיינו?
בחירת הספר האידיאלי עבור ילדכם הוא צעד מכריע בטיפוח אהבתם לקריאה ופיתוח מיומנויות אוריינות חיוניות. בחירה נכונה יכולה לעורר סקרנות, דמיון והערכה לכל החיים לספרות. מאמר זה ידריך אתכם בתהליך בחירת ספר שמעניין ומתאים לילדכם תוך מתן טיפים לעידוד בחירות עצמאיות.
לאה גולדברג היא בין המשוררות המוכרות, החשובות והאהובות בישראל וכלת פרס ישראל לספרות לשנת 1970. גולדברג היא משוררת, סופרת, מחזאית ומתרגמת שכתבה ספרים ושירים רבים לילדים ולמבוגרים, והייתה גם פרופסור לספרות כללית והשוואתית באוניברסיטה העברית בירושלים.
ספרי שירה תופסים מקום ייחודי בעולם הספרות, שכן יש בהם יכולת לעורר רגשות ומחשבות עזים אצל קוראיהם דווקא במילים מעטות ומדודות. השפעה עוצמתית זו יכולה להוביל לשינויים עמוקים בפרספקטיבה של הפרט על החיים.
המיצב האינטראקטיבי סולמות וסיפורים - interspacing של האמנית מילכה בסל מתייחס לחללים האינסופיים של הסיפורת והמרחב הנפער בינה לבין הקוראים. לכבוד שבוע הספר 2023, הסולמות של בסל, שהוצגו בעבר במוזיאון ניוארק, ארה״ב, מוצגים לבחינה מחודשת בחלל חנות הספרים 'סיפור פשוט', בשיתוף עם האמניות אורו צרפתי ושחר קרמר.
ספרי פסיכולוגיה נחשבו זה מכבר לכלים חיוניים במרדף אחר צמיחה והתפתחות אישית. על ידי הצעת תובנות יקרות ערך על התנהגות, רגשות ודפוסי חשיבה אנושיים, ספרים אלה יכולים למלא תפקיד מרכזי בסיוע לאנשים לנווט את חייהם בצורה יעילה יותר.
בעולם שהולך והופך למהיר יותר ומלא מתח, מציאת דרכים יעילות להירגע היא חיונית. דרך יעילה מאד (אך במחוזות רבים מידי גם נשכחת ונדירה) להפגת מתחים היא בקריאת ספרים. צלילה לתוך סיפור נוגע ללב על נערה אדמונית מחווה ירוקה או בחירת ספר מצחיק ומשעשע שירומם את רוחכם הן דרכים מובטחות להתנתק מרחשי יומיום מעיקים לטובת שלווה מבורכת ונחוצה במיוחד לכולנו.