לקרוא באנגלית בכיף: ספרים מומלצים

אם אתם כאן, כנראה שקריאה באנגלית מסקרנת אתכם – ולא סתם. אולי אתם רוצים לשפר את האנגלית שלכם, להרחיב את אוצר המילים, לקרוא ספרים בשפת המקור ללא התיווך של התרגום, או פשוט ליהנות מחוויה ספרותית מגוונת יותר. ייתכן שאתם מתכוננים למבחן באנגלית, לראיון עבודה במשרה חדשה, או מנסים ליישם החלטה ישנה: לקרוא יותר ספרים. כך או כך, קריאת ספרים באנגלית זו ההחלטה הכי טובה שאתם יכולים לקחת.
אבל מאיפה מתחילים? הבשורה המשמחת היא שלא חייבים להיות דוברי אנגלית שוטפת כדי ליהנות מקריאה של יותר ספרים באנגלית. גם אם אתם מחפשים ספרים באנגלית לרמת מתחילים, תוכלו למצוא שפע של כותרים מתאימים לשלב הזה של הדרך – קצרים, נגישים, כתובים בשפה פשוטה ועוד. מצד שני, קוראי אנגלית מיומנים יוכלו להנות ממבחר עשיר של ספרים מומלצים באנגלית, שירחיבו את הספריה ואת האופקים.
כדי להפוך את כל העניין לכיף וקליל במיוחד - אספנו עבורכם רשימה של ספרים מומלצים באנגלית למבוגרים, שמתאימים למגוון סגנונות, תחומי עניין ורמות שונות של קריאה: רומנים, ביוגרפיות, ספרות אמריקאית, ספרות מהמזרח, ספרי תרבות, ספר בישול קולע וגם נובלה גרפית אחת. יש הרבה דרכים להעשיר ולהעמיק את יכולות הקריאה ומי אמר שצריך להתחיל עם רומן עב כרס של דיקנס מוזמן להתווכח איתנו. השתכנעתם? קדימה להמלצות:
ספרות אמריקאית ואנגלית שחייב להכיר
Stoner / John Williams
רומן אמריקאי חשוב שזכה למעמד של קלאסיקה מודרנית בעשור האחרון. הספר מגולל את סיפורו של ויליאם סטונר, בן איכרים פשוט, שמגלה את אהבתו לספרים והופך לפרופסור לספרות במערב התיכון של ארה"ב. זהו סיפור שמתאר חיים פשוטים לכאורה, אך מלאים באהבה, כאב ויופי. הוא כתוב באנגלית פשוטה וברורה, מושלם למי שמחפש ספרים באנגלית לרמת מתחילים אך לא מוותר על עומק רגשי ואינטלקטואלי.
These Precious Days / Ann Patchett
אסופת מסות מאת אן פאצ'ט, אחת הסופרות האמריקאיות האהובות של זמננו. הספר מציע מבט אינטימי, חכם ולעיתים מצחיק עד דמעות על החיים כפי שהם באמת: בלתי צפויים ומלאים בניגודים. פאצ׳ט כותבת על כל נושא, החל מחברות עם אישה זרה שחודרת לחייה ברגע לא צפוי, ועד לשאלות גדולות בנוגע לחיי הכתיבה. מתאים מאוד למי שמבקש להעמיק ולהעשיר את האנגלית שלו תוך כדי קריאה מעוררת השראה.
The Autobiography of Alice B. Toklas Illustrated / Gertrude Stein
לפניכם אחת מיצירות המפתח של הספרות המודרניסטית, שפורסמה בשנת 1933. הספר נכתב על ידי גרטרוד סטיין אך מסופר מנקודת מבטה של בת זוגה לחיים, אליס בי. טוקלס. סטיין מציגה בשנינות את חייה בפריז של תחילת המאה ה-20, כשהיא מוקפת באמנים וסופרים חשובים כמו פבלו פיקאסו, אנרי מאטיס, ארנסט המינגוויי ופרנסיס סקוט פיצג'רלד. הספר מספק הצצה לחיי האמנות והתרבות בפריז בין שתי מלחמות העולם ומבט אינטימי על מערכת היחסים המורכבת והעמוקה בין סטיין לטוקלס. המהדורה המאוירת מוסיפה רובד חזותי עשיר לסיפור ומומלצת למי שרוצה להעמיק בקריאת האנגלית בדרך ויזואלית יותר.
ספרות אסיאתית עכשווית
Human Acts / Han Kang
גוואנג'ו, דרום קוריאה, 1980. בעקבות דיכוי אכזרי של מרד סטודנטים, נער יוצא לחפש את גופתו של חברו, תודעה משוטטת מחפשת את גופה הנטוש, וארץ פצועה מחפשת את קולה. כשכל פרק מציג את נקודת המבט של דמות אחרת – אמו של הנער שנהרג, חברו, עורכת בהוצאה לאור, ניצולה שעברה עינויים, ולבסוף המחברת עצמה – הסיפור בוחן לעומק את האופן שבו טראומה אישית וקולקטיבית נטמעת בגוף, בזיכרון ובחברה. ספר שהפך לרב-מכר זוכה פרסים ושנוי וביסס את האן קאנג, זוכת פרס נובל לספרות, כאחת הסופרות החשובות בדורנו. מומלץ למי שמחפש רבי מכר באנגלית שמשנים דרכי חשיבה.
Nails and Eyes / Michiko Aoyama
ספר קטן בגודלו, אבל גדול בתחושת האי־נחת שהוא מותיר. הסיפור מסופר דרך עיניה של ילדה יפנית קטנה, שאיבדה את אמה, ומאז חייה נשזרים בנוכחות חדשה ומסתורית שמגיעה לביתה: אישה צעירה שאביה מביא הביתה ומתחילה לתפוס את מקומה של האם. מתאים מאוד למי שרוצה להתחיל לקרוא באנגלית אבל לא רוצה להתחייב לטקסט ארוך מדי.
בישול ומדע
למה לא להשתפר באנגלית תוך כדי עשייה? ספר הבישול שכבש את העולם מאת השף הבינלאומי האהוב יותם אוטולנגי, שמביא את הטעמים המזרח-תיכוניים בדרך הכי נגישה שאפשר אל המטבח שלכם . הספר מכיל למעלה ממאה מתכונים שהכנתם מהירה והמרכיבים הדרושים להם פשוטים וזמינים בכל בית. האנגלית ברורה וההוראות קלות לביצוע. זהו ספר אידיאלי למי שמחפש להעשיר את המטבח הביתי במנות מרשימות אך פשוטות להכנה, ובעיקר למי שרוצה ללמוד אנגלית ולא לוותר על זמן במטבח. מתאים מאוד כמתנה וגם כתוספת חשובה למדף ספרי הבישול שלכם.
How Our Solar System Began / Chris Impey
ספר מדע פופולרי ומרתק מאת האסטרונום בכיר כריס אימפי, שמספר את סיפור התפתחות היקום - מהמפץ הגדול ועד להיווצרות מערכת השמש שלנו. הוא לוקח את הקוראים למסע בזמן ובמרחב, מהירח ויופיטר ועד לרגעים הראשונים של היקום. הספר משלב תיאורים חזותיים מרהיבים עם הסברים מדעיים נגישים, ומספק הסברים מרתקים על אופן היווצרותם של כוכבים, גלקסיות, וחומר אפל, תוך עיסוק במושגים כמו ממדים נסתרים וריבוי יקומים. אם אתם חובבי חלל, מדע או פשוט אוהבים ספרים באנגלית שפותחים את הראש, זה בדיוק בשבילכם.
אין כמו קומיקס כדי ללמוד שפה. הרומן הגרפי הזה, שכתבה במקור בעברית רותו מודן, אחת הקומיקסאיות המובילות בארץ, מספר את סיפורה של מיקה, צעירה ישראלית, המלווה את סבתה רגינה במסע לורשה במטרה להשיב נכס משפחתי שאבד במהלך מלחמת העולם השנייה. אולם, המסע מתגלה כמורכב יותר ממה שנראה בהתחלה, כאשר רגינה נושאת עמה סודות מהעבר, ומיקה מוצאת את עצמה מתמודדת עם גילויים מפתיעים על משפחתה ועל עצמה. בזכות כתיבה ואיור אלגנטיים, עדינים ורגישים, הספר זכה בפרסים ושבחים בכל העולם. הוא קל לקריאה, נוגע ללב, ומתאים גם למי שמחפש ספרים באנגלית ברמת מתחילים.
אקטיביזם ותרבות
Dance and Activism / Dana Mills
לקרוא אנגלית וללמוד על פוליטיקה תוך כדי פירואט? לפניכם מחקר מעמיק מאת דנה מילס, החוקר את הקשר בין מחול לפעילות פוליטית לאורך מאה השנים האחרונות. הספר סוקר כיצד מחול שימש ככלי לשינוי חברתי במגוון הקשרים גיאוגרפים ותרבותיים, מניו יורק, דרך עזה, סוריה, קהיר, איראן, עיראק ועד ליוהנסבורג. מילס בוחנת דמויות מפתח כמו מרתה גרהם, פרל פרימוס ואנה סוקולוב, לצד רקדנים פחות מוכרים שהשפיעו על הפוליטיקה דרך מחול, כגון הבלרינות הסוריות. זהו קריאה חיונית לכל מי שמעוניין להבין את הפוטנציאל הפוליטי של המחול ואת תפקידו בשיח החברתי העכשווי, כשעל הדרך תקראו הרבה אנגלית יפה ומנוסחת היטב.
150 Bookstores You Need to Visit Before You Die
הספר היפה הזה מאת אליזבת סטאמפ מציג קטלוג מלא קסם של 150 חנויות ספרים ייחודיות מרחבי העולם, שנבחרו בשל סיפוריהן המיוחדים, האדריכלות יוצאת הדופן או האוספים הנדירים שבהן. החנויות נעות בין מוסדות ותיקים שפועלים כבר עשורים לבין חנויות חדשות עם גישה חדשנית, וממוקמות במגוון מדינות ותרבויות. הספר מודפס בכריכה קשה ומלווה בצילומים מרהיבים ומידע עשיר על כל חנות, מה שהופך אותו למדריך אידיאלי למטיילים ולחובבי ספרים כאחד. עם צילומים צבעוניים, טקסטים קצרים והרבה ספריות יפות שעושות חשק לקרוא. אם אתם כאן אז כנראה שחנויות ספרים אתם כבר אוהבים, וכבר סיכמנו שהכי כיף ללמוד עם העיניים.
לסיכום
ההזדמנות האידיאלית לשפר את האנגלית שלכם היא בין דפי ספר. בין אם אתם קוראים מתחילים או מנוסים, בין אם המטרה היא להתאמן, להעמיק או פשוט לקרוא עוד ספרים – תמצאו אצלנו עוד הרבה ספרים מומלצים באנגלית כדי להתחיל נכון. כל הספרים זמינים באתר שלנו בעמוד ספרים באנגלית באתר סיפור פשוט.