דיוור 9.1.2026 - נִסִּיתִי לִזְכֹּר וּלְהִשָּׁאֵר נֶאֱמָנָה לָפְּרָטִים

דיוור 9.1.2026 - נִסִּיתִי לִזְכֹּר וּלְהִשָּׁאֵר נֶאֱמָנָה לָפְּרָטִים

סיפור פשוט מרץ 03, 2026

המלצות קריאה מאוסף הספרים שלנו

 


9/1/26

#2

 

image title

 

וְעַכְשָׁו כְּשֶׁאַתְּ קוֹרֵאת אֶת הַשִּׁירִים הַלָּלוּ

–אֶת שֶׁאֶת עֵינַיִךְ וְאֶת יָדַיִךְ אֲנִי אוֹהֶבֶת

–אַתְּ שֶׁאֶת פִּיךְ וְעֵינַיִךְ אֲנִי אוֹהֶבֶת

–אֶת שֶׁאֶת מִלּוֹתַיִךְ וְדֵעוֹתַיִךְ אֲנִי אוֹהֶבֶת –

אַל תַּחְשְׁבִי שֶׁנִּסִּיתִי לִבְנוֹת טִעוּן

אוֹ לְהַבְנוֹת נוֹף:

נִסִּיתִי לְהַקְשִׁיב

לַקּוֹל הַצִּבּוּרִי שֶׁל זְמַנֵּנוּ

נִסִּיתִי לִבְחֹן אֶת הַמֶּרְחָב הַצִּבּוּרִי שֶׁלָּנוּ

כְּמֵיטַב יְכָלְתִּי

–נִסִּיתִי לִזְכֹּר וּלְהִשָּׁאֵר

נֶאֱמָנָה לָפְּרָטִים, לָשִׂים לֵב

אֵיךְ בְּדִיּוּק הִתְנוֹעֵעַ הָאֲוִיר

וְהֵיכָן נִצְבוֹ מְחוֹגֵי הַשָּׁעוֹן

וּבִידֵי מִי הָיְתָה הַסַּמְכוּת עַל הַהַגְדָּרוֹת

וּמִי רַק נִצְּבָה שָׁם וְקִבְּלָה אוֹתָן

כַּאֲשֶׁר הַשֵּׁם שֶׁל הַחֶמְלָה

הֻחְלַף בַּשֵּׁם אַשְׁמָה

כַּאֲשֶׁר לְהַרְגִּישׁ עִם בֶּן אֱנוֹשׁ זָר

הֻכְרַז דָּבָר שֶׁאָבַד עָלָיו הַכֶּלַח.

 

1994

 

[“ועכשיו” מאת אדריאן ריץ’, מתוך זה לא יהיה כל כך קל. מאנגלית: רעות בן יעקב. הוצאת טנג’יר]

 

דימוי: Two Women Drinking Coffee, 1893, Edouard Vuillard

 

 

 

ארנה קזין, מתוך איך להיות סקוטית:

 

את המסה האישית והממואר — הסוגות הספרותיות שבאמצעותן אני חווה את העולם כקוראת, ככותבת וגם כמנחת כתיבה — גיליתי בעצמי. כך, על כל פנים, הנחתי תמיד. הרי זה לא משהו שלמדתי בבית. אבי היה מדען חובב גינון, ואמי היא אמנית, צלמת. הם לא קראו מסות וממוארים. גם בקרב הכותבות והכותבים בעיתונים שבהם עבדתי איש לא פתח לפני את הדלת הזאת. את הדרך אל המסה האישית פילסתי בעצמי.

הגעתי אליה במקרה, כאשר חיפשתי, בשנות העשרים והשלושים לחיי, תשובות לשאלות בוערות: מה לעשות עם התשוקה, איך להיות עיתונאית, איך לכתוב, איך להתעלות על הבינוניות, איך להיות אוטודידקטית, איך להיות אישה לא נשית, איך להיות לבד, איך להיות בזוג, ואיך להתמקם מול כל מה שמנסים למכור לי — רזון, רומנטיקה סטרייטית, צרכנות, לאומנות. […] מצאתי את עצמי נמשכת שוב ושוב ליצירות מסאיות וממואריות של כותבות וכותבים בני תרבויות ותקופות שונות, והתוודעתי, בין השאר, למסות של וירג’יניה וולף, מישל דה מונטיין, ג’ורג’ אורוול, ז’אנט וינטרסון, ברברה ארנרייך, אי-בי וויט, מאיה אנג’לו, ג’יימס בולדווין, הנרי דיוויד ת’ורו, אדריאן ריץ’, אליזבת בישופ, בטי פרידן, סימון דה בובואר, הלן סיקסו וג’ואן דידיון. את העכשוויות שבהן קראתי ב”ניו יורקר”, ב”הארפר’ס” וב”גארדיאן”, ובמקביל השגתי לי אנתולוגיות של מסות אישיות וקראתי אותן מראשית עד אחרית, עברתי מאזכור לאזכור, מיצירה ליצירה, וקראתי כל ממואר ספרותי חדש שראה אור ומשך את תשומת לבי. בגיל ארבעים כבר הרגשתי תחושת שייכות חזקה לקהילה ספרותית עולמית בעלת מסורת עתיקה, היוצרת את יצירותיה מתוך עצם הניסיון לברר איך נכון, איך כדאי ואיך אפשר להיות בן אדם בעולם.

 

 

 

קוראים וקוראות יקרים ויקרות,

 

בספרים רבים העוסקים בשאלות מגוונות של איך להצליח בחיים? באיזו קריירה לבחור?איך להתנהל כלכלית? איך למצוא רוגע? איך להפסיק לעשן? או איך לאכול נכון? התשובות מגוונות והטרנדים באים והולכים. 

 

מרקוס אַוּרליוּס, הקיסר והפילוסוף הרומי, הוא מן השליטים היותר נאורים בהיסטוריה של האנושות. תפיסתו מושפעת מכתביהם של הפילוסופים הסטואים שקדמו לו ובראשם סנקה ואפיקטטוס. בד בבד עם ניהול ענייני המדינה וניהול המלחמות שטלטלו את האימפריה העלה אורליוס על הכתב את הלכי נפשו – כנראה בעשור האחרון לחייו. רשימותיו בספרו מחשבות לעצמי הן מעין יומן אישי האוצר את מחשבותיו על עולם ומלואו. הגיגיו של מרקוס אורליוס, רובם ככולם, הם סדרת תרגילים רוחניים. כאשר תכלית האימון הרוחני היא אחת: לחשל את האדם לחיות את חייו כהלכה בעולם הזה ולפתח מודעות מושכלת ורגישות תבונית הן לעצמו הן לסובב אותו.

ספרים אלו לא רק מספקים השראה, אלא גם מעניקים כלים פרקטיים לחשיבה אחרת, לשינוי הרגלים ולפיתוח מיומנויות שיעזרו לנו להשיג מטרות שונות: אישויות, מקצועיות וכלכליות. מעבר לכך, הם מהווים מצפן ערכי בעולם שמתפתח ומשתנה ללא הרף – הם מסייעים לנו להבין כיצד לשלב בין הצלחה לבין חיים בעלי משמעות, ולבחור בדרך שמתאימה לנו, גם כשנדמה שהעולם כולו דוחף לכיוון אחר. 

עם צאת ספרה החדש של הסופרת ארנה קזין, המזוהה עם הז'אנר הספרותי המסאי של שאלות ותשובות. בסימן השנה החדשה, מטרות ויעדים חדשים ובניסיון למצוא עוגנים אישיים במרחבים טקסטואלים מגוונים - רשימת ההמלצות מוקדשת למדריכים ולספרים ששואלים איך?

 

נמשיך ונייחל לחירות ושיוויון לכולם ולכולן. 
צוות סיפור פשוט

 

 

מבחר המלצות קריאה מאוסף הספרים שלנו:

 

 

החנות פתוחה לקבלת קהל ואנחנו זמינות עבוריכם/ן בטלפון, במייל, בפייסבוק, באתר, באינסטגרם וגם בוואטסאפ. אפשר להתייעץ איתנו ולהיעזר בנו בבחירת והתאמת ספרים ואנחנו ניתן מענה מלא לכל אחד ואחת.
אתר החנות המקוונת מתעדכן באופן יומיומי, והספרים שלנו נשלחים לכל הארץ וגם אל מעבר לים. יש אפשרות ל'איסוף עצמי' מנקודות חלוקה ברחבי הארץ וגם מהחנות עצמה כל יום בין השעות 09:00 - 19:00 וביום ו' בין השעות 9:00 - 15:00. להזמנות בטלפון 03-5107040 או במייל info@sipurpashut.com או באתר 

בתקווה ובשלום - סיפורים יכולים להציל, 
מאיתנו בסיפור פשוט 
רוני, מירה, נגה, קרן, ענבר, קרין ושחר