קוראות וקוראים יקרים/ות,
אתמול, ערב ה1 במאי, התכנס מחנה השלום לועידת השלום העממית השלישית. בפרסומי פורום המשפחות השכולות ושאר הארגונים השותפים נרשם: מחנה השלום מתכנס לוועידת השלום העממית השלישית - עם שישה אולמות דיונים, פודקאסטים, יריד ארגונים, מתחם משפחות ואירוע שלום ענק בערב, כדי להכריז: זה הכרחי. זה אפשרי. זה יקרה. שלום! הדיונים עסקו במלחמה המתמשכת, בשכול, בחורבות הקולקטיביות והאישיות, אבל גם בבחירה המשותפת ובסולידריות של ישראלים ופלסטינים לחתור לצדק, לחירות ולשלום.
מקורו של 'חג הפועלים' בהפגנות שנערכו בקנדה ובארצות הברית בשנות ה־70 וה־80 של המאה ה-19, בדרישה להגביל את יום העבודה ל־8 שעות. בארץ ישראל - פלשתינה חג הפועלים צויין לראשונה ב-1906. בתקופת המנדט נערכו מצעדים, ובעשורים הראשונים אחרי קום המדינה ה1 במאי הפך ליום שבתון המפגין את הישגי המשק המקומי.
בשני הקרוב, ערב ל"ג בעומר, נארח בחנות ערב אימתי במיוחד של כתב העת בלהות, בו נשות ואנשי ספרות יקריאו מתוך יצירות אימה אהובות, וישוחחו על מה שבאמת מפחיד אותם. כאשר המציאות היא הדבר המפחיד ביותר בעולם, דווקא ביצירות אימה אפשר למצוא נחמה. מי שמעדיפים ערפדים על פני טילים, טירות גותיות על פני מקלטים, ובנות־ים על פני סירנות, מוזמנים להצטרף אלינו כדי לשמוע קטעי שירה, פרוזה ואגדה.
לציון האחד במאי 2026, למאבק העממי שעומד בפנינו, המאבק לשלום ולכבוד האדם, רשימת המלצות הקריאה שלנו מוקדשת לדמויות ספרותיות המחזיקות בעבודות פשוטות ולעיתים שקופות.
נמשיך ונייחל לחירות מחשבתית ומוסרית, שיוויון לכולם ולכולן. צוות סיפור פשוט
|